Inhoud

Wat is judo?

De Japanse sport judo is een sport voor jong en oud en voor jongens en meisjes. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Judo werd door Jigoro Kano (1860-1932) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu.

Kano beschouwde het zelfs als een opvoedkundige methode. Door judo leer je positief om te gaan met je agressie. Je leert je tegenstander te overmeesteren zonder hem/haar te blesseren. Een van de belangrijkste uitspraken van Kano luidt: ‘Judo kan je alleen maar leren door het te doen!’ Bij judo staat zelfbeheersing centraal, waarbij de geestelijke, lichamelijke en motorische ontwikkeling voorop staat. Het leren omgaan met winst en verlies en respect hebben voor de tegenstander is een basis om veilig met elkaar te kunnen judoën. 

4x gratis proberen

Vul hieronder de gegevens van jouw zoon of dochter in en laat hem/haar 4x gratis proberen. Na aanmelding ontvang je een bericht over de eerst mogelijke datum om te komen proberen. De lessen worden gegeven bij Ten Tije Sport- en Wellness beleving aan de Heemradenlaan 101 in Apeldoorn.

Beelden zeggen meer dan woorden

De lessen worden gegeven door Marcel en Xavier Schulenklopper op de woensdagmiddag. Plezier hebben in het judo is voor ons het belangrijkste aspect. Hieronder een kleine impressie van de judolessen.